Σχετικά με εμάς​

Σχετικά με εμάς​

Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης

Κόκκινο Παράθυρο

Η αγάπη μας για το παιδί και η εμπειρία μας, μας ώθησε στη δημιουργία ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού.
Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και εκπαίδευσης «Κόκκινο Παράθυρο» δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη, όρεξη, αλλά και γνώση.
Λειτουργεί με σκοπό να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά γεμάτο παιχνίδι, χαμόγελα, ερεθίσματα, έκφραση και δημιουργία.
Previous
Next
Previous
Next

Η Διευθύντρια του σχολείου, Μπενέκου Μαρίνα είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει 2 πτυχία σε μουσικές σπουδές (πτυχίου πιάνου και πτυχίο Ειδικού Αρμονίας), έχει πιστοποιήσεις σε θεατρικό παιχνίδι καθώς και στο μουσικοκινητικό σύστημα Carl Orff.

Είναι μητέρα 2 παιδιών και βασικός της στόχος είναι τα παιδιά να μπορούν να εκφράζονται, να δημιουργούν και να συνεργάζονται σε ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα.

αποφοιτοι
%
Ικανοποιημενοι γονεισ
Δραστηριότητες

Τα τμήματά μας

Σε αυτή την ηλικία η καθημερινότητα των παιδιών μας γεμίζει με ερεθίσματα και δραστηριότητες που στοχεύουν στην κοινωνικοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Η ενεργητικότητά τους αλλά και η τάση τους να επεξεργάζονται, να κατανοούν και να εκφράζονται με το δικό τους τρόπο, γίνονται η βάση για την ομαλή τους κοινωνικοποίηση!

Το ταξίδι της μάθησης ξεκινά πάντα μέσα από το παιχνίδι και τις ομαδικές μας δραστηριότητες!
Τα παιδιά καλλιεργούν δεξιότητες, αναπτύσσονται γλωσσικά, εξελίσσουν τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη έκφρασή τους!
Μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και ξεκινούν να δημιουργούν τις πρώτες τους φιλίες!!​

Στο πρώτο σκαλοπάτι της σχολικής μας ζωής είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε τον κοσμο των προ-μαθηματικών, της προ-γραφής και της προ-ανάγνωσης. Δραστηριότητες που αναπτύσσουν την προφορική τους έκφραση αλλά και τη λεπτή κινητικότητα, συνδυάζουν τη μουσική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι κλπ. Τα παιδιά προσεγγίζουν τη γνώση βιωματικά, μαθαίνουν να αυτοσχεδιάζουν, να δημιουργούν και να εκφράζονται με αποτέλεσμα τη συναισθηματική τους ωρίμανση και ενδυνάμωση.

Ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας! Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά. Τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε την τάξη προτείνονται από τη νηπιαγωγό με βάση τα ενδιαφέροντα των παιδιών και επιλέγονται από τα ίδια τα παιδιά! Τα παιδιά αποκτούν ενεργο συμμετοχή καθημερινά, εκφράζουν απόψεις, διατυπώνουν απορίες, προβληματισμούς και προτείνουν λύσεις! Τα θέματά μας προσεγγίζονται διαθεματικά, στοχεύοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Επικοινωνία